Spring naar de tekst Spring naar de hoofdnavigatie

Welkom op de website van de Academische Werkplaats Jeugd in Twente (AWJT). Op deze site vindt u informatie over de AWJT en organisaties waarmee wij samenwerken. Als AWJT begeleiden wij zorg rondom kwetsbare kinderen door middel van onderzoek. We bieden kansen voor het stimuleren van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van effectieve interventies en goede ketensamenwerking om de zorg voor de jeugd effectiever te maken.

Over Academische Werkplaats Twente

Brochure 'Kwetsbare Kinderen'

De brochure “Kwetsbare kinderen AWJTwente” heeft ZonMw gemaakt in samenwerking met de academische werkplaats Jeugd in Twente. In de brochure is het verslag opgenomen van het symposium 'Kwetsbare Kinderen,  dat op 9 maart 2017 heeft plaatsgevonden, en achtergrondinformatie over wat de AWJTwente tot nu toe heeft opgeleverd en waar we in de toekomst de focus op leggen.

 

algemene informatie over de Academische Werkplaats Jeugd in Twente

Binnen de AWJT -‘Versterking van zorg voor kwetsbare kinderen’- willen we met behulp van onderzoek de zorg rondom jeugd verbeteren. Dit doen we door vragen uit de praktijk door middel van onderzoek te  beantwoorden en vervolgende de opgedane kennis te verspreiden en implementeren.
Vanzelfsprekend speelt de samenwerking tussen de praktijk en wetenschap een belangrijke rol. Dat betekent voor de AWJT dat de Jeugdgezondheidszorg (JGZ), eerstelijnspartners en Twentse Centra voor Jeugd en Gezin (CJG’s) samenwerken om kennis te vergaren en implementeren.

Het hoofddoel van de AWJT is een structurele samenwerking op te bouwen en een kennisinfrastructuur te ontwikkelen waarin praktijk en beleid enerzijds en onderwijs en wetenschap anderzijds dichter bij elkaar worden gebracht.

 

Lees meer...